Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin

İsmini telaffuz ettiğimizden beridir içimizde kelebekler uçuşurcasına seviniyoruz nedense! hemen hemen herkesin Mardin deyince aklında yer etmiş birkaç fikri vardır. Bundandır ki bizim de en çok merak ettiğimiz yerlerin başında geliyordu Mardin, içimizdeki heyecanın sebebi bu sanırım. Gerçekten de kısa bir araştırmanın sonucunda elde edeceğiniz bilgiler sizi heyecanlandırmaya yeter.

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin

                   YEŞİLİN VE MAVİ’NİN CENNETİ SİNOP 

Bir şehrin bu kadar güzel tarif edildiğini daha önce hiç duymamıştım, niye böyle dediklerini bende sizler gibi sordum kendime, bunun için birileri ile konuşmaya mi ? yoksa şehri şöyle bir tanımaya mi ihtiyacımız vardı? Biz her ikisini de yaptık. Kısaca anlatacak olursam, tarihin kokusu sinmiş şehrin üzerine, derince bir iz bırakmışçasına konuşuyordu. Tarihi kapalı cezaevinden bahsederek anlatmak tercihim oldu. Onca anı, onca umut ve acıların çekildiği şehirdir. Sinop cezaevine, boş yere yatan onlarca insanın sesleri inmişti duvarlara, Şairlerin diline pelesenk olmuş sözlerle doluydu. Tabi bunun yanında cezaevinin manzarası işi daha da acıklı ve zor hale getiriyordu, martı seslerinin eşliğinde havalandırmanın hüznünü, anısını ve kıyıya vuran dalgaların sesi özgürlük için yanıp tutuşan ruhlar için tam bir işkence gibi olmalı sanırım…

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin

                       HER YERDE MÜZİK HER YERDE COŞKU VARDI. GENCİ, YAŞLISI HERKES BU KARNAVALDA EĞLENCE'nin İÇİNDE KAYBOLDU. 

Hava'nın en güzel olduğu Nisan ayında yeşeren portakal çiçeklerinin kokusu eşliğinde Adana'da herkesi bir araya getiren neşeli bir sokak karnavalı var ; Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Türkiye'nin ilk ve tek sokak karnavalı olan "Nisan'da Adana'da sloganı ile yerini alıyor." Nisan aylarında Adana'nın her sokağı, her caddesi buram buram portakal çiçeği kokar ve bunu tüm dünya'ya gösterin bir karnavala sizlerde eşlik etmelisiniz. Karnavala olan ilgi yerli ve yabancı misafirleri ağırlamakta zorluk çekti demek çokta yalnış olmaz kent'teki oteller dolup taştı.

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin

Eski Antakya Sokakları ; Ortak miras olarak kabul edilebilecek bu değerlerin başında Antakya'nın son 200 yılına tanıklık etmiş tarihi evler bulunuyor. Antakya’nın kendine özgü dar sokaklarını biçimlendiren ve bu sokaklara hayat veren tarihi evler, yüksek bir duvarın arkasına saklanmış avlusunda karşılıyor ziyaretçilerini. Antakya’nın tarihi ve kültürel zenginliğini anlamak için bu evlere yakından bakmak gerekir.

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin

Alanya'ya giderken yolcu otobüsü ile gittim, Çocukken en sevidğim hobilerimden birisiydi otobüs ile uzun yolculuklar. Uzun uzun hayeller kurar, güzel yolculuklara çıkardım. Zihnimde kimi zaman bir futbolcu, kimi zaman bir artis olurdum. Fakat her zaman hikayelerimin baş kahramanı olarak yer alırdım, gerçi hepimiz kendi hikayelerimizin baş kahramını değilmiyiz.

Biz Kimiz?

Yerli Gezgin Olarak Biz; 
"GENÇ BİR ÇİFTTİN YERLİ HİKAYESİ"
Yerli Gezgin - Ara'da Gezen
Savaş KARAKURT - Esma GÜL KARAKURT
Bir Motosiklet, 
Genç Bir Çift,
ASIL SORU YAPABİLECEKMİYİM DEĞİL, BİZİ KİM DURDURACAK?
Eşli Gezmenin Zor Olması Düşüncesi ile Yola Çıkmayanlara,Bahane Üretenlere Cesaret Verecek Bir Hikaye Daha..

 

Son Blog Yazıları

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

İnstagram

Bizi Facebook'tan Takip Edin