GÜNEYDOĞU BÜTÇESİ
Güneydoğu Seyahatimin Bütçesi
Hem motosikletli hemde çantalı gezginler için bilgi vermesi açısından ayrıntılı olarak listeledim. Birkaç başlık altında toplamanın daha bilgi verici olacağını düşündüm, yakıt için tamamını kredi kartı kullandım, diğer harcamalarımı ise nakit kullanarak harcamalarımı yaptım.
Benzin ; (390,00 TL / 1.600 KM)1.600 km boyunca toplamda, 390,00 TL’lik yakıt tüketimi yapmışım buda ortalama kilometre başına Motorumun (Frankel’ın) 0,24 krş harcadığı anlamına geliyor. Genelde motoru hep devirliği kullandım, hız limitlerine riayet ettim diye bilirim. Ara sıra hız limitlerini de aşmış olabilirim özellikle de dönüş yolunda :)) Yüksüz bir yolculukta oldukça hesaplı gidiliyormuş bunu da deneyimlemiş olduk.
Motosiklet Markası : Kawasaki
Modeli-Yıl : VN 900 Clasic - 2015Konaklama ; (550,00 TL)Bu gezimizde hiç kamp yapmadık, dolayısı ile ileride yapacağımız kampsız gezilermize teşvik amaçlı hep otel ve butikleri tercih ettik.Yemek & Market ; (257,00 TL)Daha önceli gezilerimize nazaran bu seyahatimizde daha bir lüks harcamamız oldu. Ayrıca gittiğimiz yerlerin yöresel lezzetleri de birhayli fazlaydı. Geri kalmak olmazdı.Diğer ; (133,00 TL)Kişisel alımlarımız olarak diğer başlık adı altında hesaplama yapıyorum. Diğer kategorilerin dışında yaptığımız harcamalarımızı burada topladım. Pekde fazla diğer harcamamız olmadı diyebilirim.Toplam Bütçe ; (1.330,00 TL)Güneydoğu seyahatimin ortalama günlük 166,25 TLTabi bunların iki kişilik harcama olduğunu unutmayın, eğer tek kişi üzerinden hesaplayacak olursak, Harcamaların hepsi kişiden kişiye ve yapılan geziye göre değişiklik gösterebilir. Elimden geldiğince ayrıntılı olarak yazmaya çalıştım. Artık ihtiyacı olan istediği kadarını alır kendine uyarlayabilir böyle bir yolculuk için.
KARADENİZ BÜTÇESİ
Doğu ve Batı Karadeniz Seyahatimin Bütçesi
Hem motosikletli hemde çantalı gezginler için bilgi vermesi açısından ayrıntılı olarak listeledim. Birkaç başlık altında toplamanın daha bilgi verici olacağını düşündüm, yakıt için tamamını kredi kartı kullandım, diğer harcamalarımı ise nakit kullanarak harcamalarımı yaptım.
Benzin ; (1.519,00 TL / 5.500 KM)5.500 km boyunca toplamda, 1.519,00 TL’lik yakıt tüketimi yapmışım buda ortalama kilometre başına Motorumun (Frankel’ın) 0,28 krş harcadığı anlamına geliyor. Genelde motoru hep devirliği kullandım, hız limitlerine riayet ettim diye bilirim. Tabi ki bunun en büyük sebeplerinden biri sürekli dağ yollarını kullandığım için hızdan kaçındım. Karadeniz yolların engebeli olduğunu düşünürsek normalinden daha fazla yakması hiç de anormal gelmedi bize, fazla yük ve benimde motoru zorlamamdan kaynaklı yakıt hesabım :))
Motosiklet Markası : Kawasaki
Modeli-Yıl : VN 900 Clasic - 2015Konaklama ; (610,00 TL)Gezi boyuna sadece 2 defa kamp yapabilme şansımız oldu. Karadenizin yağışlı havası bize bu yıl pek fazla kamp yapabilme imkanı vermedi. 20 günlük turda 6 gece otel (Öğretmenevi ve butik otel) konaklamamız oldu. Bunun yanında Eş-Dost ziyaretlerimizde bizi birhayli masraftan kurtardı.Yemek & Market ; (888,00 TL)Genelde lüks yeme-içmeden kaçındık, tabi ki lüks sayılacak harcamalarımızda olmadı değil. Geçen yıla nazaran bu yıl daha bir lüks harcamamız oldu. Ayrıca gittiğimiz yerlerin yöresel lezzetleri de birhayli fazlaydı. Geri kalmak olmazdı.Diğer ; (582,00 TL)Kişisel alımlarımız olarak diğer başlık adı altında hesaplama yapıyorum. Diğer kategorilerin dışında yaptığımız harcamalarımızı burada topladım. Pekde fazla diğer harcamamız olmadı diyebilirim.Feribot ; (3,00 TL)Elazığ'dan Pertek/Tunceli'ye geçmek için deniz ulaşımını tercih etmiştik, bunun sebebi, karayolunda kemaliye ilçesinden geçmek zorundaydık, yolu oldukça bozuk ve pertek'e göre bir nebze daha tehlikeli geldi. Bizde bunun yerine deniz ulaşımı bize daha iyi ve uygun gelecektir diye düşünmüştük. Ayrıca 3 tl gibi komik bir rakam vermenin keyfini çıkarmıştım.
Toplam Bütçe ; (3.599,00 TL)Doğu ve Batı Karadeniz seyahatimin ortalama günlük 239,94 TL (15 gün üzerinden hesap yapıyorum çünkü aktif olarak yolda olduğum süre, geri kalan kısmı aile yerleri ve ziyaretlerimizde olmuştu. ) Eğer Sadece benzin, konakalam, yeme&içme olarak hesaplarsak 217,80 TL harcamışım. Bu hesaplamanın en olumsuz tarafı Karadenizin yolları ve Ege'ye nazaran daha tuzlu olmasıdır. Tabi bu bütçenin içine Batum'u da ekliyorum, orada da ortalama 200-300 tl harcamamız oldu.Tabi bunların iki kişilik harcama olduğunu unutmayın, eğer tek kişi üzerinden hesaplayacak olursak, neredeyse konaklamayı 3 geceye indirebilirsiniz. Ayrıca yeme&içme yarıya düşebilir.Harcamaların hepsi kişiden kişiye ve yapılan geziye göre değişiklik gösterebilir. Elimden geldiğince ayrıntılı olarak yazmaya çalıştım. Artık ihtiyacı olan istediği kadarını alır kendine uyarlayabilir böyle bir yolculuk için.
AKDENİZ-EGE-İÇ ANADOLU BÜTÇESİ
Akdeniz, Ege ve İç Anadolu Seyahatimin Bütçesi
Hem motosikletli hemde çantalı gezginler için bilgi vermesi açısından ayrıntılı olarak listeledim. Birkaç başlık altında toplamanın daha bilgi verici olacağını düşündüm, yakıt için tamamını kredi kartı kullandım, diğer harcamalarımı ise nakit kullanarak harcamalarımı yaptım.
Benzin ; (947,00 TL / 5.333 KM)5.333 km boyunca toplamda 947,00 TL’lik yakıt tüketimi yapmışım buda ortalama kilometre başına Frankel’ın 0,17 krş harcadığı anlamına geliyor. Genelde motoru hep devirliği kullandım, hız limitlerine riayet ettim diye bilirim. Tabi ki bunun en büyük sebeplerinden biri sürekli dağ yollarını kullandığım için hızdan kaçındım.
Motosiklet Markası : Kawasaki
Modeli-Yıl : VN 900 Clasic - 2015Konaklama ; (570,00 TL)Sahil boyunca genelde kamp yaptık diyebilirim, toplamda 31 günlük turda 7 gece otel(Öğretmenevi ve butik otel) konaklamamız oldu. Konya da 2 gece öğretmenevi, Marmaris içmeler butik apart 2 gece, İzmir merkezde butik otel 2 gece, Ürgüp 1 gece butik otel, bunun yanında aile ziyaretlerimizde evde kaldığımız birkaç gecemizde oldu. (ücretsiz tabi )Yemek & Market ; (855,00 TL)Genelde lüks yeme-içmeden kaçındık tabi ki lüks sayılacak harcamalarımızda olmadı değil. Ağırlıklı olarak hafif alternatif sandaviç tarzı alışverişleri tercih ettik. Ayrıca gittiğimiz yerlerin yöresel lezzetlerinde de geri almadık.Diğer ; (1.206,00 TL)Kişisel alımlarımız olarak diğer başlık adı altında hesaplama yapıyorum. Telefonumun ekranı kırılmıştı, her yerden aldığımız kendimiz için biriktirdiğimiz magnetlerimiz, su sporları(sofo, parasailing ), kamp yatığımızı yeniledik vb. malzeme ihtiyaçlarımızın toplamıdır diğer.Feribot ; (125,00 TL)Datça’dan Bodrum’a geçerken karayolu yerine deniz ulaşımını tercih etmiştik, bunun sebebi karayolu yaklaşık 230 km idi. Bizde bunun yerine deniz ulaşımı bize daha iyi ve uygun gelecektir diye düşünmüştük.
Toplam Bütçe ; (4.008,00 TL)Marmara, Ege ve İç Anadolu seyahatimin ortalama günlük 200,40 TL (20 gün üzerinden hesaplıyorum yapıyorum çünkü aktif olarak yolda olduğum süre, geri kalan kısmı aile yerleri ve ziyaretlerimizde olmuştu. ) Eğer Sadece benzin, konakalam, yeme&içme olarak hesaplarsak 118,60 TL harcamışım.Tabi bunların iki kişilik harcama olduğunu unutmayın, eğer tek kişi üzerinden hesaplayacak olursak, neredeyse konaklamayı 3 geceye indirebilirsiniz. Ayrıca yeme&içme yarıya düşebilir.Harcamaların hepsi kişiden kişiye ve yapılan geziye göre değişiklik gösterebilir. Elimden geldiğince ayrıntılı olarak yazmaya çalıştım. Artık ihtiyacı olan istediği kadarını alır kendine uyarlayabilir böyle bir yolculuk için.
MERSİN GEZİMİN BÜTÇESİ
Mersin Seyahatimin Bütçesi
DÜZENLENİYOR...
GÜNÜ BİRLİK GEZİ BÜTÇELERİM
DÜZENLENİYOR....
HAFTALIK GEZİ BÜTÇELERİM
DÜZENLENİYOR...